Translate

torsdag 9 juli 2020

Planering!

Planering är allt i min värld! Sedan måste man vara flexibel då vi har djur/levande varelser att göra, men att planera en valpkull tar tid, tankar och planering.

För mig handlar det "inte bara om valpar". Den senaste tiden läser jag om "coronavalpar" och det skrämmer mig på riktigt!

Vad är det?? 

Vad betyder det för de individerna som flyttar hemifrån? Ser redan nu att valpar läggs ut på blocket för en ringa summa bara för att människorna som köpt en valp och kommer på att de "biter", kissar på golvet OCH "förfärliga tanke" och att vi människor inte kan fortsätta leva det livet de hade innan valpen. "någon" måste ju ta hand om den....SURPRICE PEOPLE det är en levande varelse precis som barn kan de INTE ta hand om sig själva - och i detta fallet det går inte heller att utrusta dem med en nyckel runt halsen och/eller en hundring i fickan!! 

Blir ledsen och VÄLDIGT besviken för hundarnas skull - är vi 2-beningar inte klokare?? Tydligen inte!! En hund är ett familjemedlem oavsett och de "KRÄVER"!! Vill man inte ställa upp på "kraven" gör något annat med dina pengar/liv och gör hunden en tjänst....köp inte hund!! 

Jag blir så ledsen för hundens skull när köpet är för att "rädda ett äktenskap" (lika misslyckad som när man skaffar barn av samma anledning) eller för man just nu "har tid" (det blir snabbt vardag) - din hund har ett STARKT BAND och det är till familjen (och flocken den kommer ifrån) och DIG och är du inte beredd att "investera" i hunden skippa hunden och lev ditt "fria" liv utan VÄRLDENS BÄSTA vän!!  Då DU valt bort det livet en hund innebär!! 

Corona eller ej din hund lever ca 10-15 år hoppas att DU är redo!! 

Det var dagens tanke och oro!  Alla levande varelser är värda all kärlek och omsorg!!!! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Besök

Årets första stora utmaning

Då var vi igång! Här ser ni pojkarna Aramis och Niki som klarade utmaningen perfekt. De är precis fyllda 9 månader m...