Translate

måndag 28 december 2020

Leverans!

Ibland blir det inte som man tänkt sig - men det blir bra ändå! 
Igår var det tid för Myra, Aslan och Jamie att flytta hem - och egentligen skulle Myra och Aslan redan ha flyttat. Men det blev inte så då Sverige stängde gränsen mot Danmark strax innan jul 🙈 - och där stod vi och kliade oss i huvudet hur gör vi nu??? 

Men med mycket planering och koll på reglerna för inresa till Sverige och Danmark och med ett gediget säkerhetstänk för alla, lagde vi upp en ny plan - jag skulle köra till Danmark med valparna!! 

Men som att detta inte var nog så började vädret ställa till det - en storm var på väg in över Danmark och södra Sverige!! NEEEJJJ INTE DET OCKSÅ!!! 

På kvällen innan den planerade avhämningen kastade familierna från Jylland sig i bilarna och körde till Själland där vi skulle träffas, allt för att vara säker på att komma över broarna, de varslade att de skulle stänga tidigt den 27 på grund av storm. 

Men den obotliga optimisten sa allt löser sig  - kl 0500 steg jag upp den 27 kollade att Öresundsbron var öppen, reglerna igen, vädret och att all säkerhets utrustning munnskydd mm fanns i bilen ock kl ca 7 körde Aslan, Myra, Jamie och jag från Sjöbo. 
Volvon gungade lite men värre än så var det inte - valparna sov gott i buren i deras goa bekanta bädd och med myselefanten. Jag är så glad att jag har övat dem i att åka bil då de var helt trygga under resan. 

Snälla snälla Janni och Preben som har Gigi en dotter efter Donna, öppnade deras hem för oss alla kl 10 och vi hade en tydlig plan för hur vi skulle förhålla oss när vi träffades INGEN närkontakt och Janni hade till och med fixar personliga handdukar ❤ 
Väl på plats sprang valparna runt i trädgården och inspekterade huset allt var förberedd för att lilla Myra skulle flytta in vilket gjorde att alla 3 valpar bara kunde leka och mysa i huset. Preben lagde sig på lekfilten och alla valparna njöt av uppmärksamheten 🥰 

Vi skrev alla papper pratade om praktiska saker (jag grät lite) och mycket om de små. Gigi var överlycklig för att hon plötsligt hade 3 lekkamrater i huset hon är såååå gullig ❤ kl  ca 13 vände jag näsan hemåt med alla fina saker jag fick av ägarna till valparna TUSEN TACK fina vänner 🙏. Igår sent på kvällen var sista valpen hemma i Nordjylland och resan hade gått bra för båda pojkar som skulle vidare till Jylland. 

Rapporterna från alla 3 berättar att allt går jättebra - tack för igår och tack för att vi tillsammans såg till att detta gick att genomföra på ett säkert och mysigt sätt 🥰

idag flyttar lilla Lovis till Järbo ❤ 

Ha en skön dag! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Besök

Årets första stora utmaning

Då var vi igång! Här ser ni pojkarna Aramis och Niki som klarade utmaningen perfekt. De är precis fyllda 9 månader m...